Schade melden: uw huis

 


Wat te doen bij schade in of aan uw huis?

Heeft u schade in of aan uw huis door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm? Dan is het prettig om te weten wat u moet en kunt doen. Om u hierbij te helpen, hebben wij de belangrijkste punten op een rij gezet:

  1. Probeer de schade te beperken. Neem hierbij echter geen onnodige risico’s. U kunt bijvoorbeeld wel water opdweilen dat uit een radiator op uw houten vloer is gelekt. Maar uw laptop uit uw brandende huis proberen te redden, is geen goed idee.

  2. Bij een brand waarbij de brandweer ter plaatse komt, schakelt de brandweercommandant een zogeheten 'salvage-coördinator' in. Hij/zij zorgt onder andere voor de schademelding bij ons.

  3. Bij twijfel kunt u onze afdeling schade bellen via 0492 37 11 00. U krijgt dan een van onze medewerkers van de afdeling schade aan de lijn. Hij/zij helpt u verder met de afhandeling van uw schade.

  4. Meld uw schade via onze app (download hier (onderaan de pagina)), ons online schadeformulier opstal, online schadeformulier inboedel, het papieren schadeformulier (pdf) of bel met onze afdeling schade (0492 37 11 00). Een van onze medewerkers begeleidt u dan tijdens de afwikkeling.

  5. Is er ingebroken? Vergeet dan niet aangifte te doen bij de politie en het politierapport mee te sturen met uw schademelding.

  6. Neem waar mogelijk foto’s van uw schade. Dit versnelt de afwikkeling van de schade.

  7. Soms hebben wij meer informatie nodig, bijvoorbeeld een uitgebreidere toelichting, reparatienota’s of aankoopgegevens. Wij vragen deze informatie dan op bij u. Dat kan telefonisch, maar sommige documenten moeten per post of e-mail toegestuurd worden.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met een van onze medewerkers op de afdeling schade-afhandeling:

Johan Heijmans
0492 37 11 67

Alex de Beer
0492 37 11 00

Debbie van Berlo
0492 37 11 71

Wendy van der Aa
0492 37 11 61

Sanne Wissema
0492 37 11 76

 

Spoed buiten kantoortijden?

Bij SPOED buiten kantoortijden kunt u bellen naar 06 475 641 29. U krijgt dan één van onze medewerkers van de afdeling schade aan de lijn. Hij/zij zal u helpen/begeleiden bij uw schade.

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga