Schade melden: op reis

 


Wat te doen bij schade op reis?

Bent u tijdens uw vakantie het slachtoffer geworden van bijvoorbeeld diefstal of verlies van eigendommen? Dan kunt u een schadeclaim indienen op uw reis­verzekering. Kan uw vakantie niet doorgaan? Doe dan een beroep op uw annulerings­verzekering.

 

Reisverzekering

 1. Meld uw schade via onze app (download hier (onderaan de pagina)), het online schadeformulier reis, het papieren schadeformulier (pdf) of bel met onze afdeling schade (0492 37 11 00). Een van onze medewerkers begeleidt u dan tijdens de afwikkeling.

 2. Als extra service bij de doorlopende reis- en annuleringsverzekering kunt u in geval van een calamiteit 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale voor advies en/of begeleiding. Het telefoonnummer van SOS International Alarmcentrale is +31 (0)30 256 77 77.

 3. De alarmcentrale kan u helpen met veel zaken. Zoals bijvoorbeeld het regelen van een ziekenhuisopname, automobilistenhulp of een eerdere vlucht terug naar Nederland. In sommige gevallen moet u contact met hen opnemen om toestemming te krijgen voor het maken van bepaalde kosten. In uw polisvoor­waarden staat vermeld wanneer u verplicht bent toestemming te vragen.

 4. Is er sprake van diefstal of verlies? Vergeet niet ter plaatse aangifte te doen bij de politie en eventueel bij de luchtvaartmaatschappij, de hoteldirectie of het vervoersbedrijf.

 5. Neem waar mogelijk foto’s van de schade, voor het geval hier later om gevraagd wordt.

 6. Soms hebben wij meer informatie nodig, bijvoorbeeld een uitgebreidere toelichting of aankoopgegevens. Wij vragen deze informatie dan op bij u. Dat kan telefonisch, maar sommige documenten moeten per post of e-mail toegestuurd worden.

Annuleringsverzekering

Heeft u een vakantie of reis geboekt? Maar kunt u door omstandigheden niet vertrekken of moet u eerder terug? Dan kunt u een claim indienen op uw annulerings­verzekering. Meld uw claim via onze app (download hier (onderaan de pagina)), het online schadeformulier annulering, het papieren schadeformulier (pdf) of bel met onze afdeling schade (0492 37 11 00). Een van onze medewerkers begeleidt u dan tijdens de afwikkeling.


Wat hebben wij van u nodig?
Kunt u om medische redenen niet weg? Dan hebben wij een verklaring van uw arts nodig. Daarin staat dat u niet mag reizen. Uw arts mag geen medische informatie in de verklaring zetten. De boekingsnota en een annuleringsnota waaruit blijkt welke kosten voor uw rekening komen. Is een familielid van u overleden? Dan ontvangen wij graag een kopie van de rouwkaart. Een familielid is een ouder, opa, oma, (klein)kind, broer of zus.

Soms hebben wij meer informatie nodig, bijvoorbeeld een uitgebreidere toelichting. Wij vragen deze informatie dan bij u op. Dat kan telefonisch, maar sommige documenten moeten per post of e-mail toegestuurd worden.

Automobilistenhulpverzekering

Heeft u autopech in het buitenland en kunt u niet verder rijden? Dan is dat heel vervelend. Zeker als u dingen moet regelen in een vreemde taal. Bent u via ons verzekerd voor pechhulp? Dan kunt u een claim indienen. U doet dat als volgt:

 • Meld uw schade direct bij SOS International +31 (0)30 256 77 77 (Van Helvoort Privépakket). Dit telefoon­nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De medewerkers van ASR helpen u dan verder.

 • Soms hebben wij meer informatie nodig, bijvoorbeeld een uitgebreidere toelichting of reparatienota’s. Wij vragen deze informatie dan bij u op. Dat kan telefonisch, maar sommige documenten moeten per post of e-mail toegestuurd worden.

 • Extra service
  Als het niet mogelijk is om uw auto binnen 2 werkdagen te repareren, dan wordt deze naar Nederland vervoerd. Uw passagiers en uzelf krijgen een vergoeding voor reiskosten naar huis op basis van openbaar vervoer 2e klasse.

Caravanverzekering

Heeft u schade aan uw caravan?
 • Meldt uw schade via het online schadeformulier caravan
 • Bel met onze afdeling schade via +31 (0)492 37 11 00.
 • Bij spoed buiten kantoortijden kunt u bellen met +31 (0)6 475 641 29
 • Bent u in het buitenland en hebt u schade of heeft u een hulpdienst nodig bij een ongeval? Bel dan SOS International +31 (0)30 256 77 77 (Van Helvoort Privépakket).
Doe altijd aangifte bij de politie als uw caravan is gestolen. En ook na een aanrijding of schade waarbij de dader onbekend is.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met een van onze medewerkers van de afdeling schade:

Johan Heijmans
0492 37 11 67

Alex de Beer
0492 37 11 00

Debbie van Berlo
0492 37 11 71

Wendy van der Aa
0492 37 11 61

Sanne Wissema
0492 37 11 76

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga