Kortlopende reisverzekering

 


Waarom een kortlopende reisverzekering?

Wat kan het heerlijk zijn, even lekker op vakantie. Vooral als u er hooguit eens per jaar op uit trekt is vakantie een bijzondere traktatie. Daarvan wilt u natuurlijk volop genieten. Met een kortlopende reisverzekering zorgt u ervoor dat u zich niet laat verrassen door onverwachte omstandigheden in die periode. Of u nu met pech langs de weg staat, uw bagage kwijtraakt of ziek wordt, de kosten zijn gedekt. U betaalt alleen premie voor die ene periode in het jaar dat u op vakantie bent. Gaat u langer dan 1 week per jaar weg, dan is een doorlopende reisverzekering wellicht voordeliger. Neem in dat geval contact op met één van onze adviseurs (0492 37 11 00), dan kunnen zij u direct voorrekenen wat de beste optie voor u is.

 

Voordelen van onze kortlopende reisverzekering

1. Verzeker alleen wat u nodig heeft

Wilt u bagage, contant geld, ongevallen of gevaarlijke sporten wel of juist niet verzekeren? Er is heel veel mogelijk. Informeer hiervoor bij één van onze medewerkers via 0492 37 11 00 of info@van-helvoortbv.nl.

2. 24 uur per dag hulp

Als extra service bij de kortlopende reisverzekering kunt u in geval van een calamiteit 24 uur per dag contact opnemen met de EuroCross Alarmcentrale voor advies en/of begeleiding. Het telefoonnummer van de alarmcentrale is +31 (0)71 364 62 00.

 

Persoonlijk advies

Omdat wij belang hechten aan een persoonlijk en speciaal op uw situatie afgestemd advies, kunnen wij u online geen offerte geven. Voor een vrijblijvende offerte belt u naar 0492 37 11 00. Een van onze adviseurs helpt u dan graag verder.

 

Wat is er verzekerd?

Afhankelijk van de plaats waar u op vakantie gaat, kiest u voor dekking in Europa of de hele wereld.

U heeft vervolgends de keuze uit de dekkingen Basis, Comfort en Optimaal. Standaard bent u dan verzekerd voor:

 • personenhulp;
 • bagage;
 • geneeskundige kosten;
 • ongevallen.

Daarnaast kunt u kiezen voor extra dekkingen, namelijk:

 • Wintersportrisico;
 • Onderwatersportrisico;
 • Geld: bij diefstal of verlies van contant geld of cheques;
 • Automobilistenhulp: bij hulp langs de weg, voor verzendkosten van onderdelen en bij repatriëring van auto en bagage;
 • Kortlopende annuleringsverzekering.

 

Extra informatie

Looptijd kortlopende reisverzekering

De verzekering gaat in op de datum dat u de verzekering afsluit. De annuleringsverzekering eindigt bij reisarrangementen op de dag van terugkomst en bij huurovereenkomsten op de laatste dag van de huurperiode. De verzekering moet uiterlijk 7 dagen na het boeken van het reisarrangement worden afgesloten.

Schade melden

 • Als u tijdens uw vakantie hulp nodig heeft, kunt u dag en nacht contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 56 56 voor advies en/of begeleiding (alleen voor kortlopende reisverzekering via Unigarant).
 • Natuurlijk kunt u tijdens kantoortijden ook direct contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling schade:
  (0492) 37 11 67
  (0492) 37 11 65
  (0492) 37 11 71
  (0492) 37 11 61
  (0492) 37 11 76

Voorwaarden en brochures

Verzekeringskaarten

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga