Aansprakelijkheid

 


Voordelen van onze aansprakelijkheidsverzekering

1. Huisdieren zijn meeverzekerd

Als iemand in uw gezin schade toebrengt aan een derde, dan geeft onze aansprakelijkheidsverzekering hiervoor dekking. Bij ons zijn echter ook andere inwonende familieleden, huispersoneel, minderjarige logés, reisgenoten en zelfs uw huisdieren meeverzekerd.

2. Eigendommen zijn meeverzekerd

Omdat niet alleen personen, maar ook eigendommen schade kunnen veroorzaken, wordt dat door onze aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Zelfs een huis dat u verhuurt, valt onder de voorwaarden. En als u bijvoorbeeld jaagt, kunt u voor een meerpremie, ook de risico's daarvan meeverzekeren.

3. Extra korting

De aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van ons Privépakket. Bij het afsluiten van één of meer verzekeringen uit het Privépakket krijgt u van ons een korting.Persoonlijk advies

Omdat wij belang hechten aan een persoonlijk en speciaal op uw situatie afgestemd advies, kunnen wij u online geen offerte geven. Voor een vrijblijvende offerte belt u naar 0492 37 11 00. Een van onze adviseurs helpt u dan graag verder.

 

Wat is er verzekerd?

De module ‘Aansprakelijkheid’ geeft u en uw gezin dekking tegen aan derden toegebrachte schade. Dat ‘’gezin’’ mag u ruim zien. Het bevat om te beginnen man en/of vrouw en/of kinderen. Maar ook andere inwonende familieleden. Bovendien zijn huispersoneel en minderjarige logés of reisgenoten meeverzekerd. En dat is ook het geval met huisdieren.

De aansprakelijkheidsschades waartegen u bent verzekerd variëren onder meer van de bekende bal door de ruit van de buren tot zwaar lichamelijk letsel dat blijvende invaliditeit veroorzaakt. De bedragen die daarmee gepaard gaan variëren ook. Van een paar honderd euro tot honderdduizenden euro’s.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u overal ter wereld verzekerd tot €2.500.000,-. Vanzelfsprekend bent u ook meteen verzekerd voor de kosten van eventueel juridisch verweer tegen wel of niet gegronde aanspraken.

Met onze aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade:

  • aan spullen van anderen;
  • aan personen;
  • door je huisdier bij anderen;
  • aan bepaalde geleende spullen tot maximaal €20.000,-;
  • aan bepaalde spullen van visite tot maximaal €1.000,-;
  • door vriendendiensten tot maximaal €25.000,-;
  • door de woning waarin je woont.

Download onze voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering (pdf) voor een compleet overzicht van wat er wel en niet verzekerd is.

Wat kunt u nog meer verzekeren?

De aansprakelijkheidsverzekering valt onder het van Helvoort Privé Pakket (VHPP). Dit pakket is een bijzonder complete verzekering waarmee u in één pakket de meest voorkomende verzekeringen op het gebied van wonen kunt onderbrengen.

U kunt bij het VHPP kiezen uit negen verschillende verzekeringen. Voor elk van die verzekeringen kunt u in het pakket rekenen op een zeer ruime dekking. U hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over onverwachte uitsluitingen. Het Van Helvoort Privé Pakket doorstaat elke vergelijking met andere verzekeringen. Beter nog, elke vergelijking valt in het voordeel van het Privé Pakket uit.

Bij het Van Helvoort Privé Pakket kunt u als het ware uw eigen pakket samenstellen. U kunt verder kiezen uit de volgende modules:

Kiest u voor drie of meer verzekeringen uit dit pakket, dan ontvangt u van ons een pakketkorting.

Extra informatie

Overzicht pakketkorting Privépakket

De aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van ons Privépakket. Bij het afsluiten van één of meer verzekeringen uit het Privépakket krijgt u van ons een korting. Voor de exacte korting kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via 0492 37 11 00 of e-mail

Looptijd aansprakelijkheidsverzekering

Onze aansprakelijkheidsverzekering hoort tot het Van Helvoort Privépakket. Heeft u meer verzekeringen uit dit pakket dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De aansprakelijkheidsverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten tot de verlengingsdatum van het pakket (maximaal 1 jaar).
Daarna wordt de aansprakelijkheidsverzekering ieder jaar op de verlengingsdatum verlengd met 1 jaar. Na de verlenging is de verzekering op elk moment opzegbaar met 1 maand opzegtermijn.

Schade melden

Schade waarvoor u uw aansprakelijkheidsverzekering nodig heeft, kunt u op twee manieren aan ons doorgeven:
  1. Via het online schadeformulier
  2. Via een papieren schadeformulier. U kunt hier de pdf downloaden. Vul deze zo volledig mogelijk in en stuur hem per post of e-mail hem naar ons toe.

Natuurlijk kunt u ook altijd persoonlijk contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling schade:

(0492) 37 11 00
(0492) 37 11 61
(0492) 37 11 65
(0492) 37 11 71

Spoed buiten kantoortijden?

Bij SPOED buiten kantoortijden kunt u bellen naar 06 - 475 641 29. U krijgt dan één van onze medewerkers van de afdeling schade aan de lijn die u zal helpen/begeleiden bij uw schade.

Wijzigingen doorgeven

Geef wijzigingen in uw gezinssituatie, woonsituatie of een verhuizing altijd zo spoedig mogelijk aan ons door. Deze wijzigingen kunnen namelijk invloed hebben op uw verzekeringen en de premie die u betaalt. In de voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering staat precies welke wijzigingen u aan ons door moet geven. Vul hier ons wijzigingsformulier in om direct uw wijziging(en) door te geven.

Voorwaarden en brochures

Verzekeringskaarten

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga